MAJ ASPARGES
 
Asparges-Pasta 

1 bundt frisk asparges

1 spsk. olie

1 spsk. balsamico dressing

2 spsk. finthakket soltørret tomat

4-6 spsk. friskrevet parmasanost

1 bakke champignon renset

1/4 fløde 13

frisk pasta koges "alldente"

Asparges lægges i et smurt ovnfast fad, olie, soltørret tomat og parmesanost drysses over og det hele puttes på grill i 3-5 min eller indtil osten er smeltet

Champignon steges møre i lidt olie på pande og fløden hældes over, pastaen vendes i ”champignonsaucen" og de grillede asparges serveres på toppen af  pastaen...

En herlig sommerret på terrassen eller teltpladsen.

 

Asparges på grill

Hvide eller grønne asparges

olie

citronmelisse

De hvide asparges skrælles, den træde ende brækkes af, de flækkes på langs og halveres.

De grønne brækker du den nederste end af.

Læg dem i en skål, hak citronmelisse og kom det i skålen sammen med lidt olie, salt og peber. Bland et godt og det er klar til grillen.

Grill dem forsigtigt, så de ikke bliver sorte.

 

Asparges med grape

Til 4 personer

De første asparges skal helst nydes uden al for megen tilberedning!

2 blodgrape eller almindelig grape

1 tsk dijonsennep

1-2 spsk sukker

1 1/2 spsk olivenolie

250 g grønne asparges

250 g hvide asparges

Skær skrællen af den ene grape og skær fileterne fri. Pres skroget for saft ned i en lille gryde sammen med saften fra den anden grape.

Tilsæt sennep og bring det i kog og lad det koge ind til ca. 1/3.

Smag til med sukker og lidt salt og peber.

Kort før servering varmes blandingen op og olivenolien piskes i.

Bræk den træede ende af de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog og kog først de hvide asparges i 3-4 min. Lad dem dryppe af og kog imens de grønne i ca. 2 min. Skær de to slags asparges i lange skrå stykker og varm dem kort i grapesaucen.

Fordel dem på 4 tallerkener og anret med grapefileter. Spis brød til.